Inspiratie Lente

Interieurtrends voor 2015

trend 2015 pastel

Is jouw huis al klaar voor 2015? In dit blog lees je alles over de nieuwste trends. Ik heb de beste trends voor een mooi Scandinavisch interieur voor je op een rijtje gezet. Welke interieurtrends passen bij jou en je interieur: groen en botanisch, mooie metalen of perfecte pastelkleuren?

Bekijk de foto’s van de nieuwste producten van bekende Scandinavische designmerken, zoals HAY, Bloomingville en Lightyears, en doe inspiratie op! Welke design items móet jij hebben deze lente?

 

Mooie metalen

Lampen en accessoires gemaakt van metaal, zoals koper en chroom, waren in 2014 ook al erg populair. In 2015 zet deze interieurtrend gewoon nog even door. Nieuw is het grote aanbod aan (nep)gouden accessoires en lampenkappen. Ook mag je dit voorjaar allerlei metalen producten naar hartenlust mixen en matchen (al vinden sommige designers dat nog steeds een doodzonde). Hieronder zie je de Lup kandelaar van Hay, de Aston hanglamp van House Doctor en de hanglamp Orient van Lightyears.

HAY lup kandelaarOrient lamp LightyearsAston lamp House Doctor

Perfecte pastels

Dit voorjaar zien we veel pastelkleuren in kleding en interieurs. De meest gebruikte is zachtroze. Hier en daar zie je ook mintgroen, krokusgeel en zachtoranje. Scandinavische merken die goed passen in deze trend zijn Ferm Living, Bloomingville, House Doctor en GreenGate. De bank op de foto is van &Tradition. De afkomst van de stoel is helaas onbekend. Het servies is van GreenGate. Op de website van woonwinkel Occa-Home lees je een interview met de oprichter van GreenGate, Mona Bjorn Christiansen.

&Tradition sofaScandinavisch interieur pastelGreenGate

Botanisch en groen

Haal de natuur in huis met prints en afbeeldingen van Moeder Natuur. Uit de diepzee, Afrika of uit de achtertuin. In felle kleuren of juist subtiele trekken. Pak uit met opvallende planten, van soorten en afmetingen. En dit alles uiteraard in een mooie bloempot. Kähler Design (onderste foto) heeft een aantal bijzondere vazen en bloempotten in het assortiment. Marimekko pakt uit met sierkussen waarop patronen staan uit de diepzee (bovenste foto). De middelste foto bevat een waterverf tekening van Bloomingville met daarop een flamingo.

Bloomingville flamingoKähler pot

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen