Inspiratie Kerstmis

Inspiratie voor een Scandinavische kerst en een nieuw design merk

scandinavische kerst

Deze week stel ik je voor aan een nieuw Zweeds design merk: Viskaform. In hun collectie vind je bijzonder textiel en grafische accessoires.

Verder doe je inspiratie op voor een Scandinavische woonkamer in kerstsfeer. Niet alleen online, maar ook op een echte Scandinavische kerstmarkt, dit weekend in Amsterdam.

Nieuw Scandinavisch design merk: Viskaform

Het Zweedse label Viskaform is de nieuwste telg in de Scandinavische design familie. Viskaform maakt accessoires en textiel, zoals gordijnen en vloerkleden. Het merk ontleent zijn inspiratie uit de traditionele textielweverijen en -patronen.

De allereerste Viskaform collectie is ontworpen door de Noorse designer Lasse Skarbovik. Hij staat bekend om zijn simpele, persoonlijke afbeeldingen in opvallende kleuren. Dit is de eerste keer dat hij ontworpen heeft voor textiel en het resultaat mag er wezen!Viskaform

 

Scandinavisch: wat is jouw kerst woonstijl?

Sinterklaas moet nog aankomen in Nederland, maar in andere landen is men al volop bezig met Kerstmis. Deze week kwam ik een prachtig lookbook tegen van Occa-Home. Daarin presenteren ze de ‘Urban look’. Dit is een Scandinavische woonstijl om je huis ook tijdens de feestdagen helemaal in stijl in te richten.

De Urban look gebruikt de minimalistische, Scandinavische inrichting om lichte en elegante composities te maken. Grijstinten worden gecombineerd met houtkleuren om zo een subtiele warmte en stadse stijl te creëren.

Scandinavische woonstijl

Scandinavische kerstmarkt in Amsterdam

Dit weekend organiseren de Noorse, Finse en Deense zeemanskerken voor de tweede keer de Scandinavische kerstmarkt in Amsterdamse Nassaukerk. Tijdens de kerstmarkt wordt je ondergedompeld in een echte Scandinavische Kerst. Er zijn lekkere hapjes, Scandinavische versieringen en leuke Scandinavische kerstcadeaus te koop. Kortom: alles om je te inspireren voor een Scandinavische kerst!

De kerstmarkt is op vandaag van 10.00 tot 17.00 uur en morgen (zondag 9 november) van 12.00 tot 17.00 uur. In november zijn er ook nog Scandinavische kerstmarkten in Rotterdam en Amstelveen.

Scandinavische kerstmarkt Amsterdam

Twee Deense design stoelen in internationale top 10

Wat zijn de 10 meest invloedrijke design stoelen aller tijden? Stylingstudio Sketch Studios heeft ze op een rijtje gezet. Op nummer 1 staat de Eames Lounge Chair en Ottoman, ontworpen door Charles and Ray Eames.

In de top 10 staan maar liefst 2 stoelen van Scandinavische designers. Het gaat om de Wishbone Chair van Hans Wegner en de Swan Chair van Arne Jacobsen.

De Wishbone Chair van Hans Wegner dateert uit de jaren ’40 en is geïnspireerd op een portret van Deense kooplieden, die in traditionele Ming stoelen zitten. De Wishbone design stoel vormde de eerste samenwerking tussen Hans Wegner en die andere bekende ontwerper uit die periode: Carl Hansen.

De Swan Chair van Arne Jacobsen komt regelmatig terug in dit blog. Wij zijn fan van deze iconische design stoel, oorspronkelijk ontworpen voor het Radisson Hotel in Kopenhagen. Tegenwoordig is de Swan ook niet meer weg te denken uit Scandinavische ingerichte woon- en studeerkamers. Wist je trouwens dat de Swan Chair tegelijk ontworpen is met de Egg Chair?

Scandinavische design stoel

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen