Inspiratie Pasen

Inspiratie Scandinavisch Pasen

Scandinavisch Pasen

Bladerend door de vele Scandinavische designblogs die er op internet te vinden zijn, kom ik er steeds vaker achter dat Pasen helemaal niet zo zwart/wit is als ik altijd dacht. Een Scandinavisch Pasen is juist natuurlijk en rustgevend, door het gebruik van traditionele materialen als steen, hout en glas, in combinatie met lentebloemen, eieren en konijnen. In dit blog zie je inspirerende foto’s om met Pasen je huis te versieren, geheel in de stijl van een Scandinavische inrichting.

Decoraties met eieren

Wat zou Pasen zijn zonder eieren? Ook in Noorwegen, Zweden en Denemarken versieren de mensen hun interieur met eieren, om aan te geven dat de lente in aantocht is. In een Scandinavisch paasinterieur zijn de eieren gedecoreerd met schattige veertjes, een marmer patroon of gevlochten touw. Eieren en eierschalen (van kip of kwartel) worden gebruikt als decoratie of zelfs als centerpiece op een tafel of dressoir. De eieren worden tentoongesteld in een glazen vaas of op een schaal met kaarsen en bloemen.

Scandinavisch PasenScandinavisch PasenScandinavische PasenScandinavisch Pasen

Inrichten met bloemen en planten

Geen Scandinavisch Pasen zonder (lente)bloemen en frisse planten. Beide spelen een grote rol met Pasen en de komst van de lente. Ze staan voor het einde van de winter en het begin van dagen met meer licht en meer warmte In een Scandinavische inrichting worden bloemen en planten veel gebruikt om een huis levendiger te maken. Wat ik mooi vind aan bloemen en planten in je huis, is hun simpele charme: zo stijlvol!
Scandinavisch PasenScandinavisch PasenScandinavisch PasenScandinavisch Pasen

Paaskorting bij Artic Design

Korting Artic DesignDe webwinkel Artic Design verkoopt Scandinavische designmerken zoals House Doctor, Lapuan Kankurit en String. Om de Pasen te vieren, geeft de webwinkel een korting van maar liefst 10 procent op de gehele collectie. Deze actie duurt het hele paasweekend (tot en met 6 april), dus je kunt lekker op je gemak shoppen. Gebruik de code ‘EASTERTREAT’ bij het afrekenen.

Korting op Marimekko beddengoed

Korting Marimekko beddengoedOok zo toe aan lekker fris, nieuw beddengoed? Check dan even deze actie van de Finnish Design Shop. Want tot en met 5 mei betaal je voor een Marimekko dekbed geen 89 euro, maar slechts 47 euro!

Het gaat om het Pippurikerä dekbedovertrek met bijpassend kussensloop. Deze print is in 1963 ontworpen door Annika Rimala. De set is verkrijgbaar in 2 variaties: bordeauxrood/roze en donkergrijs/lichtgrijs.

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen