Inspiratie

Inspiratie nodig? Londen Design Festival, Vipp en Blå Station

london design festival 2013

Zin in een stedentrip, maar je weet niet waarheen? Bezoek Londen! Daar vindt van 13-21 september het London Design Festival plaats. Meer zin om de inrichting van je huis te veranderen?  Of vergaap je aan het inside blog van Vipp over hun design wasmand en de nieuwe inrichting van een Berlijns museum door Blå Station.

Londen Design Festival: 13-21 september 2014

Voor alle liefhebbers van design (niet per se Scandinavisch): over een kleine maand vindt in Londen het jaarlijkse London Design Festival plaats. Dit festival is een ode aan de creativiteit van de Engelse hoofdstad. Op het programma staan 300 evenementen en tentoonstellingen met de grootste denkers, makers, verkopers en opleiders op het gebied van design uit het Verenigd Koninkrijk. Verwachte hoogtepunten: de twee Landmarks Projects: ‘A Place Called Home’ op Trafalgar Square en ‘Double Space for BMW – Precision & Poetry in Motion’ in het Victoria & Albert Museum. De eerste is een plein vol met huisjes van Airbnb, de tweede een moderne bewerking van het plafond van de Sixtijnse Kapel.

Wil je erbij zijn? Check de website of Twitter.london design festival 2013

How it’s made: Vipp 441 wasmand

Het Deense design merk Vipp laat in een blog zien hoe hun populaire wasmand ‘441’ wordt gemaakt. Op zich klinkt dat nou niet als nieuws dat je wereld op zijn kop zet. Maar door de mooie foto’s is het blog toch de moeite waard om er een kijkje te nemen. Wist je bijvoorbeeld dat het deksel van de wasmand 1.920 gaatjes bevat om je vuile wasgoed te ventileren? Ik bedoel maar!

De Vipp wasmand 441 is vervaardigd in wit of zwart gepoedercoat staal en rubber en heeft zachte ronde vormen. Een echte aanwinst voor je badkamer. Hebben? Hij kost ongeveer 400 euro. Meer lezen? In juni was Vipp het merk van de maand op dit blog.

vipp wasmand

Inspiratie: Blå Station in Berlijn

Het Bauhaus Museum in Berlijn heeft zijn nieuwe terras voorzien van stoelen van het Deense design merk Blå Station. De stoelen van de collectie ‘Straw’ geven de verbouwde cafetaria van het museum een lekkere, frisse uitstraling.

Het Bauhaus-Archiv, zoals het Berlijnse museum officieel heet, bevat design, architectuur, kunst en fotografie uit de periode tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

bla station

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen