Winter

Hoe krijg je sfeer en warmte in huis in de winter?

Scandinavische woonkamer

Het is nog niet erg koud buiten, maar het is natuurlijk wel winter! Dat betekent dat je de gezelligheid en warmte binnenshuis moet zoeken. Je kunt je huis gezellig maken met Scandinavische design verlichting, een lekker plaid op de bank of een warme dierenvacht van IJslandse schapen op de vloer. In dit blog bespreek ik mijn favoriete Scandinavische woonmerken met je.

Scandinavische design lampen

Bij de inrichting van de woonkamer besteden veel mensen weinig aandacht aan de verlichting. En dat terwijl goede verlichting juist de sleutel is voor het creëren van verschillende sferen, het bereiken van interessante effecten of spelen met dimensies in een ruimte. Licht kan een interieur dus maken of breken. Een lamp van een Scandinavische ontwerper is altijd een mooie toevoeging aan je woonkamer. Drie van mijn favoriete Scandinavische merken zijn: Lightyears, Northern Lightning en Bsweden.

Warme verlicht - Lightyears Carvaggio lamp

Plaid van Scandinavische designers

Nee, geen snuggle of Roy Donders huispak voor mij deze winter! Ik blijf stijlvol warm onder een hip plaid of warme deken van een design merk uit Noorwegen, Denemarken en Zweden. Want Scandinavisch merken laten zien dat je met de beste schapenwol en trendy designers ook van zoiets eenvoudigs als een deken iets heel moois kunt maken. Deze winter kies ik voor Røros Tweed, Almedahls en Marimekko om een warmte in huis te creëren. Voor iedereen die houdt van folkloristische patronen (Røros Tweed) en iconische papaverbloemen (Marimekko)!

Warmte in huis - Roros Tweed wollen dekens

Warmte in huis met scandinavische dierenvachten

Ik vind niets zo killing voor mijn humeur als koude voeten. Zeker als ik ’s morgens vroeg uit bed stap. Mijn oplossing: behaaglijk warme Scandinavische dierenvachten. Bijvoorbeeld van schapen of rendieren. Steeds meer mensen kopen een dierenvacht voor thuis. Je kan een vacht op de vloer leggen, maar bijvoorbeeld ook draperen over een stoel of een houten tuinbank. Zo krijgen deze een Scandinavische uitstraling en warmte in huis. Mijn zoektocht op het web leverde een aantal mooie dierenvachten op. Bijvoorbeeld schapenvacht van Vanilla Fly, een rendiervel van Bloomingville en een budgetvriendelijke schapenvacht van Ikea.

Warmte in huis - Bloomingville kleden

Meer lezen?

De komende maand kun je op mijn blog nog veel meer lezen over verlichting, plaids en dierenvachten van bijzondere Scandinavische merken en designers. Dus houd het in de gaten! Heb je nu al tips en aanraders? Deel ze in de comments!

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen