Herfst Meubels

Style deze herfst je interieur met Scandinavisch design

Muuto herfst 2014

In dit blog vind je volop inspiratie om deze herfst je huis opnieuw in te richten. De Scandinavische design merken hebben allemaal een eigen kijk op kleuren, materialen en vormen. Bekijk bijvoorbeeld de prachtige foto’s in de nieuwe brochure van Muuto, zie hoe een Deens hotel volledig ingericht is met iconische design meubels van Fritz Hansen en ‘gluren bij de buren’ voor de Oslo Wood lamp van Northern Lighting.

De nieuwe herfst/winter collectie 2014 van Muuto is er!

Deens design merk Muuto lanceerde deze week haar herfst/winter collectie voor 2014. De collectie bevat onder andere vederlichte tafeltjes, magnetische vazen en kandelaars en handige dienbladen. De meubels en accessoires zijn ontworpen door diverse Noorse ontwerpers, waaronder Cecilie Manz (designer van onder andere de Airy koffietafel).
Hieronder zie je een aantal foto’s van de nieuwe collectie.
muuto nieuwe collectie 2014
Muuto nieuwe collectie 2014

Tweede designhotel geopend in Noorwegen

Een prachtig hotel in Noorwegen, helemaal gevuld met de iconische meubels van Fritz Hansen. Nee, niet het bekende SAS Royal hotel. Het gaat hier om een pas geopend hotel: het ‘Clarion Energy’ hotel in Stavanger. In de lobby vind je Egg en Swan Chairs, in de hotelkamers staan Ro Chairs of Favn sofa´s en zelfs het restaurant is volledig in stijl ingericht, met Series 7 stoelen en Plano tafels.
Het kan niet anders of dit hotel is de natte droom van iedereen die fan is van Scandinavische meubels!
Oslo design hotel
Oslo design hotel
Oslo design hotel

Jaime Hayón ontwerpt kamer in SAS Hotel Kopenhagen

De Spaanse designer Jaime Hayón heeft een kamer in het beroemde SAS Hotel ingericht. Hij gebruikte daarvoor meubels van het Deense design merk Republic of Fritz Hansen. Kamer 506 is een eerbetoon aan Arne Jacobsen, die in de jaren ‘50 kamer 606 inrichtte. In de hotelkamer vind je de Drop Chair, de Ro Chair en de Analog houten tafel. Al deze design meubels zijn oorspronkelijk ontworpen door Fritz Hansen in de jaren ‘50 en ‘60. Ik kan niet wachten om er een keer te logeren! Op de website van Dezeen vind je nog meer foto’s van hotelkamer 506 door Jaime Hayón.
SAS Hotel Kopenhagen
SAS Hotel Kopenhagen

Inspiratie: Oslo Wood lamp van Northern Lighting

Het Noorse design merk Northern Lighting heeft een inspirerende collage gemaakt. Ze hebben foto’s verzameld van iedereen die op Instagram een foto van hun Oslo Wood lamp gepost heeft. Leuk, want zo kun je veel inspiratie opdoen voor de inrichting van je eigen Scandinavische interieur!

Northern Lighting

Kosta Boda introduceert ‘Basket’ in drie trendkleuren

De immens populaire schaal ‘Basket’ van Kosta Boda is nu ook verkrijgbaar in de trendkleuren van dit najaar: goud, zilver en koper. De kleine schaal kost 53 euro, de grote uitvoering is te koop voor 79 euro.
De Basket schaal is ontworpen door Anna Ehrner en heeft een unieke vorm. De ontwerper legde de beweging vast in het glas. Je kunt Basket makkelijk combineren met de andere stijlvolle producten van Kosta Boda.
Kosta Boda mand
Kosta Boda basket

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen