Kerstmis

Gedekte kersttafels van Royal Copenhagen en nieuw van Iittala en Northern Lighting

Royal Copenhagen servies
Gedekte kersttafels van Royal Copenhagen

De maand november is traditioneel geen maand om vooruit te kijken. “Dat kan ook anders”, moeten de Scandinavische designmerken gedacht hebben. Want op Twitter en Facebook zie ik al veel sneak peaks voorbij komen van nieuwe producten. Bekende merken, zoals Iittala en Northern Lighting, laten zien wat ze vanaf begin 2015 nieuw in de collectie hebben.

Voordat het zover is, is het natuurlijk eerst Kerstmis. Het Deense designmerk Royal Copenhagen viert dat met een nieuwe editie van hun vuistdikke koffietafelboek met gedekte kerstafels. Een must have voor iedere liefhebber van Scandinavisch design en Kerstmis!

Koffietafelboek van Royal Copenhagen

Gedekte kersttafels van Royal Copenhagen

Ben je een liefhebber van Kerstmis én van Scandinavisch design? En op zoek naar een kerstcadeau voor jezelf of een andere design liefhebber? Dan is het koffietafelboek van Royal Copenhagen ’50 Years of Christmas Tables’ een echte must have!

In dit boek, dat jaarlijks verschijnt, zie je foto’s van de meest originele en bijzondere gedekte kersttafels van de afgelopen 50 jaar. In deze editie heeft Koningin Margrethe van Denemarken een persoonlijke familiefoto gedoneerd. Ook dekte ze een tafel in de Royal Copenhagen flagship store.

Nieuw in 2015: ‘Dokka’ van Northern Lighting

Northern Lighting lampen

Eind januari 2015 lanceert Northern Lightning de bekende designlamp ‘Dokka’ in zes nieuwe, stylish kleuren: aqua groen, petrol blauw, lichtgrijs, dondergrijs en een nieuwe uitvoering van de zwarte en witte lamp.

Dokka is hanglamp met een strakke uitstraling. In 1954 ontving deze design lamp als eerste Noorse lamp de prestigieuze ‘Golden Medal’ op de triennale van Milaan. Dit zorgde ervoor dat Dokka een van de meest verkochte lampen aller tijden is geworden.

In 2007 bracht Northern Lighting de lamp opnieuw op de markt. Uiteraard met behoud van het iconische, strakke design, dat Dokka zo geliefd maakte.

Nieuw in 2015: ‘Tanssi’ van Iittala

iitala Transsi servies

De nieuwe serviescollectie van Iittala heet ‘Tanssi’. Dit sprookjesachtige servies is ontworpen door Klaas Haapaniemi.

‘Tanssi’ betekent ‘dans’ in het Fins. En dat is niet zo vreemd, want Haapaniemi baseerde zijn ontwerp op het visueel design dat hij maakte voor de Finse Nationale Opera. Zij speelden ‘The Cunning Little Vixen’, met in de hoofdrol een slim en sluw vosje.

De Tanssi servies collectie is vanaf januari 2015 verkrijgbaar in de Iittala winkels en webshop en is heel geschikte om te gebruiken voor gedekte kersttafels.

Bezoek de Stockholm Furniture & Light Fair

Stockholm Furniture Fair 2015

Noteer alvast in je nieuwe (nu nog lege) agenda: de Furniture & Light Fair in Stockholm. Van 3 t/m 7 februari 2015 vind je op deze beurs de grootste verzameling van Scandinavische meubels en verlichting.

Voor zowel kantoor als thuis, dus komt dat zien!

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen