Meubels

Finse design meubels

Finse design meubel Artek Tank

Fins design staat vaak bekend als kleurrijk design. Ook maken Finse designers veel gebruik van nieuwe materialen. Daarom zijn er veel Finse design meubels van kunststof. Bekende ontwerpers uit de jaren 60 zoals, Alvar Aalto en Eero Aarnio hebben dan ook veel gebruik gemaakt van kleurrijk kunststof. De Ball chair is daar misschien wel het beste voorbeeld van. In dit blog laat ik een aantal tijdloze Finse design klassiekers zien die zeker goed zouden passen bij een Scandinavische inrichting.

Artek meubels

Artek is een grote Finse meubelmaker en produceert onder andere de stoelen van designer Alvar Aalto. Hij is tevens een van de oprichters van Artek. De Tank stoel (1e foto) is een van de bekendste design stoelen van Alvar Aalto. Een ander bekend ontwerp is de Paimio stoel (2e foto). De laatste foto is van de Trienna bijzettafel. Het ontwerp is van Ilmari Tapiovaara en is in verschillende kleuren te koop. Deze bijzettafel is een typisch voorbeeld van Fins design uit de jaren ’60.
Finse design meubels - Artek Tank
Finse design meubels - Artek Paimio
Artek design Trienna

Finse design meubels van Eero Aarnio

Eero Aarnio is een van de bekendste Finse ontwerpers uit de jaren ’60. Hij is vooral bekend van de Ball chair (zie 1e foto). De ontwerpen van Aarnio maken veel gebruik van plastic, een typische eigenschap van Finse designers uit die periode. Hieronder zie je een aantal mooie ontwerpen van Eero Aarnio. De eerste foto is van de beroemde Ball chair. Op de tweede foto staat de Screw tafel van Eero Aarnio. De laatste foto is van de Focus 2 chair, een stoel die goed samen gaat met de bekende Parabel tafel.
Eero Aarnio Ball
Eero Aarnio Screw
Eero Aarnio Focus

One Nordic

One Nordic is een jong Fins designmerk, gestart in 2011. Amper drie jaar later is er al een succesvol ontwerp: designstoel Hay. Hieronder zie je een foto van de Hay stoel. Hay wordt door One Nordic omschreven als ‘een huwelijk tussen Fins en Italiaans design’.Een andere mooie productlijn van One Nordic is Bento. De Bento collectie bestaat uit designstoelen en -eettafels. Zowel de Bento tafels als de stoelen zijn in diverse kleuren te koop.
One Nordic design Hay
One Nordic Bento
One Nordic design Bento

Meer inspiratie

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen