Keuken Pasen

Een Scandinavische paastafel met Iittala, Greengate en Månses Design

Iittala servies Origo

Met Pasen houd ik ervan de paastafel mooi te dekken. Dat begint voor mij met een bijzonder tafelkleed, een paar kleurige lentebloemen in een simpel vaasje en natuurlijk veel en lekker eten. Een mooi servies van een Scandinavisch designmerk mag niet ontbreken op een mooi gedekte paastafel! Ik houd van het servies dat ik nu heb, maar het liefste zou ik vier of vijf mooie serviezen willen hebben. Maar waar laat je die?! Daarom laat ik je in dit blog een paar van mijn droomserviezen zien. Twee serviezen van bekende merken (Iittala en GreenGate) en een servies van een relatief onbekend Zweeds merk, Manses Design.

Iittala – Teema servies

Op het eerste gezicht lijkt het servies Teema van Iittala misschien wat saai. Maar juist door zijn tijdloze design, is het Teema servies van Iittala erg geschikt om te combineren. Bijvoorbeeld met de meer uitgesproken collecties van Iittala, zoals Origo, Sarjaton of Taika(zie bovenste foto). De meest gebruikte servies onderdelen van Teema kun je ook kopen in andere kleuren dan wit (zie onderste foto). Helemaal leuk, want op deze manier kun je je tafel iedere dag weer anders aankleden!
Iittala Origo

GreenGate – Star blue pale servies

In de nieuwe collectie voor 2014 heeft het Deense merk GreenGate een klassieker opnieuw uitgebracht. De collectie servies en accessoires ‘Star pale blue’ maakt zijn rentree. Met zowel oude als nieuwe producten! De producten in deze collectie zien er wat stoerder en robuuster uit dan de borden, kopjes en accessoires uit de andere collecties van GreenGate, zoals Mimi, Lotta en Papillion. De koppen en schotels doen vaag denken aan de Amerikaanse diners uit de jaren ’50.

Månses Design

Het Zweedse merk Månses Design is nog niet heel bekend in Nederland. In de rest van Scandinavië, Japan en Duitsland heeft men echter al wel het mooie en pure design van de serviezen van Månses ontdekt.Bijvoorbeeld het servies ‘Blåloos’: geïnspireerd door de natuur, met eenvoudige lijnen en vormen. Door het blauw met witte ontwerp oogt ‘Blåloos’ lekker fris. Prima voor de zomer dus! Dit geweldige servies is ontworpen door de Zweedse designer Malin Eliasson Sahlin. Kopen? Je kunt alle serviezen van Månses Design op internet bekijken en kopen bij een van de vele internationale online servieswinkels.

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen