Meubels

Iconische Drop Chair van Arne Jacobsen opnieuw uitgebracht

fritz hansen stoel drop

Na meer dan een halve eeuw ‘in winterslaap’ te hebben doorgebracht, wordt de Drop Chair van Arne Jacobsen opnieuw uitgebracht. Aangezien deze stoel in mijn top 5 van Mooiste Stoelen Ooit staat, is dat reden voor een kleine vreugdedansje! De Drop Chair is in 1958 ontworpen door Arne Jacobsen voor het legendarische Radisson Blu Royal Hotel in Kopenhagen. Hij werd tegelijk geproduceerd met de Swan Chair en de Egg Chair (wie kent ze niet?!).

Iconisch verzamelobject

Deze drie design stoelen werden in 1958 in een zeer kleine oplage gemaakt, exclusief voor het Radisson Blu Royal Hotel. Het ontwerp van de Swan Chair, Drop Chair en Egg Chair was revolutionair anders dan alles wat tot dan toe te koop was. Dit zorgde voor een ongekende hype en gaf de Drop, Swan en Egg de iconische status van verzamelobject. Op de designbeurs in Milaan maakt Republic of Fritz Hansen bekend de Drop Chair opnieuw te lanceren.

Drop Chair Arne Jacobsen

Drop Chair Arne Jacobsen

Drop Chair van Arne Jacobsen

“De Drop stoel vertegenwoordigt een meesterlijke kruising tussen kunst en industrie” – Michael Sheridan, architect, auteur en expert over Arne Jacobsen.

Helemaal mee eens! De Drop is een kleine stoel met een grote persoonlijkheid. De aandacht voor details en het unieke ontwerp zorgen voor een gedurfd en uitzonderlijk statement. De stoel past uitstekend in verschillende kamers, welke woonstijl je ook hebt. Niet voor niets is Drop ook vandaag de dag nog net zo iconisch als 50 jaar geleden.

Drop Chair Arne Jacobsen

Kleuren en materialen

De nieuwe Drop design stoel is identiek aan zijn voorganger uit 1958, behalve voor de materialen en de productie. Dankzij nieuwe productiemethoden is de Drop vanaf nu beschikbaar in zes nieuwe kleuren: zwart, wit, stormblauw, steengrijs, vuurrood en zandgrijs.

Deze kunststof uitvoeringen zijn beschikbaar met chromen of gepoederverfde poten in bijpassende kleuren. Handig voor de interieurs van nu! Wie meer voor de retro look gaat: de Drop is ook te koop in een stoffen of lederen versie.

Prijs Drop Chair

Een Drop stoel van kunststof kost ongeveer 270 euro. Dat is wat mij betreft een redelijke prijs, voor een deze zeer exclusieve stoel met een verhaal.

Drop Chair Arne Jacobsen

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen