Meubels

Drie kleurige designstoelen voor een Scandinavisch interieur

Arne Jacobsen Swan Chair

In mijn zoektocht naar een vrolijk gekleurde designstoel voor mijn Scandinavische interieur schreef ik al eerder over mooie designstoelen van Dan-Form, &Tradition en Conform. Tijdens mijn zoektocht kwam ik echter zoveel leuke merken tegen, dat ik besloten heb een tweede blog hierover te schrijven. Heb jij ook een suggestie voor een opvallend gekleurde designstoel? Laat je tip achter onder dit blog!

Masculo Chair van Gubi

De Masculo Chair van Gubi komt voort uit de gelijknamige lounge chair van Gubi. De ontwerp van de Masculo Chair staat in het teken van contrast. De opvallende, expressieve rugleuning drukt een bijna agressieve mannelijkheid uit. Het slanke, metalen frame daarentegen omarmt het verfijnde, vrouwelijke in de stoel. Kortom: naar deze stoel van Gubi kun je blijven kijken!

Meer inspiratie opdoen? Volg Gubi op Facebook, Twitter of Pinterest.

Bop Chair van Normann Copenhagen

Het lijkt wel alsof er nauwelijks een gedachte schuilgaat achter het ontwerp van de Bop Chair van Normann Copenhagen. Niets is minder waar: de designers van Normann Copenhagen hebben hun ideale droomstoel bedacht en vervolgens het ontwerp gestript van al het onnodige. Zo ontstond de Bop Chair. Een toonbeeld van eenvoud, maar ook van functionaliteit en schoonheid.

Swan Chair van Arne Jacobsen

Als laatste een echte designklassieker: de Swan Chair van Arne Jacobsen. Ontworpen in 1958 als The Swan voor de lobby en lounge van het Royal Hotel in Kopenhagen. In 1958 was de Swan Chair een zeer innovatieve en moderne stoel: er waren geen rechte lijnen, alleen bochten. Al snel werd deze design stoel ook geproduceerd voor particulieren en kon iedereen een ‘zwaantje’ in huis halen.
Tegelijk met de Swan Chair, ontwierp Jacobsen ook zijn grote broer: de Egg Chair (zie onderste foto).

Meer inspiratie?

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen