Winter

Dierenvachten – Warmte en sfeer in je huis

scandinavische woonkamer dierenvacht

In deze koude wintermaanden wil je het binnenshuis gezellig en behaaglijk maken. In mijn serie over ‘warmte en gezelligheid in de winter’ kon je al eerder artikelen lezen over gezellige verlichting en warme plaids. In dit artikel lees hoe je koude voeten voorkomt met behaaglijke Scandinavische dierenvachten, zoals schapenvachten of rendierhuiden.

Puur en duurzaam product

Het gebruik van dierenvachten in huis en op het terras is sterk in opkomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schapenvacht op de vloer of een rendiervacht, gedrapeerd over een houten (tuin)bank. Een vacht is een puur en duurzaam product. De meeste vachten zijn afkomstig van dieren die hun hele leven in de natuur hebben doorgebracht en zijn gehouden voor hun vlees of melk. Wanneer het dier geslacht wordt, wordt de vacht gelooid. Dit zorgt ervoor dat de vacht een tweede leven kan krijgen als vloerbedekking of decoratie in huis.

scandinavische dierenvacht

Dierenvachten Vanilla Fly

De schapenvachten van Vanilla Fly komen van schapen uit IJsland. Deze schapen lopen hun hele leven vrij rond, zonder menselijke contact. Een 100 procent natuurlijk product is het resultaat. Alle schapenvachten van Vanilla Fly hebben die lekkere, kenmerkende geur en een zachte, lange wollaag. De schapenvacht op de foto´s zijn online te koop voor ongeveer 100 euro.

vanilla fly schapenvacht

Bloomingville rendiervel

Bloomingville is een modern Deens woonmerk. Naast onder meer vazen, woonaccessoires en meubels heeft Bloomingville een aantal zeer warme en zachte vachten in de collectie. De vachten op de foto komen uit de herfst-/wintercollectie van 2013. De producten en styling van Bloomingville zijn een goede inspiratiebron voor iedereen die zijn huis Scandinavisch in wil richten. Belangrijk volgens Bloomingville: natuurlijk hout, warme vachten, grijze tonen, metallic accessoires en geometrische details. De styling van hun foto’s is zo mooi, dat ik de rest van de spullen ook meteen naar mijn huis wil slepen!

bloomingville dierenvachtbloomingville rendiervel

Ikea schapenvel

In dit overzicht van Scandinavische woonwinkels met dierenvachten in de collectie, mag Ikea natuurlijk niet ontbreken. Dit Zweedse woonwarenhuis staat aan de basis van de populariteit van Scandinavisch design in Nederland. Met de introductie van schapenvacht ´Ludde´in het assortiment zette de schapenvacht voet in menig doorzonwoning. En waarom ook niet: de Ikea schapenvacht is zacht en comfortabel. En van zijn prijs krijg je het ook lekker warm: 35 euro.

ikea schapenvacht luddeMeer lezen?

Bekijk mijn andere blogs over warmte en gezelligheid in de winter, zoals die over gezellige verlichting en warme plaids.

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen