Buiten Zomer

Design stoelen voor buiten

OK Design stoel Acapulco

De langst dag is alweer geweest, dus het is zomer! Hopelijk kunnen we dit jaar echt genieten van het mooie weer en lekker lang buiten zijn. Daarom gaat mijn blog deze keer over Scandinavische design stoelen voor buiten. En niet de standaard stoelen voor buiten…nee: échte designstoelen, die zeker de blikvanger van je tuin of balkon zullen zijn. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan de ‘Alcapulco’ stoel van OK Design of ‘Bubble Chair’, ontworpen door Eero Aarnio.

Eero Aarnio design stoelen voor buiten

Eero Aarnio heeft veel stoelen ontworpen. Een deel van die stoelen is ook geschikt voor buiten. Hieronder zie je drie van zijn stoelen die het buiten goed doen. De eerste foto is van de Bubble stoel, de tweede is van de Formula stoel en de laatste foto is van de plastic Focus stoel. Alle stoelen worden nu gemaakt door Adelta.

Design stoelen voor buiten - Bubble stoel

Design stoelen voor buiten - Formula stoel

Design stoelen voor buiten - Focus stoel

Acapulco stoel van OK design

De ´Acapulco´ stoel van OK Design is een minder opvallende verschijning dan de stoelen van Eero Aarnio. Toch mag deze stoel r nog steeds zijn. En ook niet onbelangrijk: hij zit ook gewoon goed. Acapulco is zeer geschikt voor buitengebruik en is in veel verschillende kleuren te koop, zoals je op de foto’s hieronder goed kan zien. Er is zelfs een uitvoering voor kinderen verkrijgbaar.OK design - Acapulco chairAcapulco kinderstoel van OK design

Meer design stoelen voor buiten

Er zijn veel mooie design stoelen voor buitente koop. Hieronder heb ik nog wat meer foto’s voor je verzameld. Op de eerste foto zie je de ‘Wire’ stoel van Menu. Menu is een van mijn favoriete designmerken, als het gaat om accessoires. Op de tweede afbeelding zie je de ‘Skagaarde Resö’ stoel van Skagaarden. Dit is een label dat gespecialiseerd is in het maken van loungemeubelen en buitenmeubels. De laatste stoel is de ‘Hee’ stoel van HAY.

Scandinavische design stoel voor buiten - Menu Wire

Scandinavische design stoelen voor buiten - Skagaarden Resö

Scandinavische design stoelen voor buiten - Hay Hee

Meer inspiratie

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen