Inspiratie

Design kijken bij de buren

Scandinavische woonstijl

Ben je een liefhebber van Scandinavisch design, maar weet je niet zo goed hoe je al deze mooie design accessoires, meubels en verlichting toepast in je eigen interieur? Je bent niet de enige! Hoewel ik me altijd vergaap aan alle mooie foto’s van merken als Bolia, Muuto en Normann Copenhagen, weet ik niet zo goed hoe ik een nieuw item kan gebruiken in (bijvoorbeeld) mijn eigen ‘normale’ woonkamer. Gelukkig is er met de komst van social media als Instagram, Twitter en Facebook een wereld van inspiratie voor me open gegaan.
Via social media kan ik ongegeneerd binnenkijken bij mensen over de gehele wereld met dezelfde voorliefde voor alles wat Scandinavisch is en zien wat zij met hun inrichting doen. In dit blog zie je de meest inspirerende foto’s die ik deze week gevonden heb.

Kandelaars

De stijlvolle Heima kandelaar van Normann Copenhagen heeft over vier armen en zorgt voor romantisch kaarslicht. De gietijzeren kandelaar heeft een klassieke en minimalistische uitstraling en past prima in een Scandinavisch interieur. Op deze Instagram foto zie je dat de kandelaar zich prima staande houdt (haha) in een spaarzaam ingerichte kamer. Meer accessoires dan een kleurrijk schilderij, een strak, wit kastje en een Heima kandelaar zijn er niet nodig. Lekker fris!
Less is ook zeker more bij de kandelaar ‘The More the Merrier’ van Muuto (zie onderste foto). Deze design kandelaar is zo opvallend en bijzonder, daar wil je echt geen andere accessoires bij in de buurt hebben!

Normann Copenhagen kandelaar

Bron: Instagram

Muuto kandelaar

Bron: Instagram

Design verlichting

De industriële lamp ‘Dokka’ van Normann Copenhagen voelt prima thuis boven een eettafel en dan het liefste in een paar of met z’n drieën. In dit Parijse appartement hangt hij gezellig boven een keukenbarretje. Dokka is ook te koop in de kleuren wit, chroom, blauw, grijs en bruin. Wist je dat dit ontwerp in 1954, als eerste designlamp uit Noorwegen, de gouden medaille kreeg op de Triënnale van Milaan?
Op de foto daaronder zie je een andere lamp van Northern Lighting, genaamd ‘Acorn’. De naam is afgeleid van het ´hoedje´ dat achterblijft als de eikel van de eikenboom verdwenen is. Deze lamp past goed boven een eettafel of salontafel.

Northern Lighting Dokka

Bron: e-magdeco.com via @moodmakers

Northern Lighting Acorn

Bron: Instagram

Design tafels

Deze opvallende design salontafel van Bolia, ‘Comb’ genaamd, is geïnspireerd op de vormen van een honingraat. Ondanks zijn fragiele uitstraling is deze tafel heel erg solide. En handig: als je het tafelblad eraf haalt, kun je spullen opbergen in het metalen frame. Op de foto daaronder zie je nog een mooie salontafel van Bolia: ‘Plus’. Met zijn organische vormen is ‘Plus’ een welkome afwisseling in alle strakke lijnen van een Scandinavische inrichting.

Bolia salontafel Comb

Bron: Instagram

Bolia Plus salontafel

Bron: Instagram

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen