Inspiratie

Deense designstoel breekt wereldrecord op veiling

Deens design Cane-Line

Deze week lees je alles over de duurste design stoel die ooit in Denemarken verkocht is, een collectors item glas van Kosta Boda, een must have opbergkastje van het eigenzinnige label A2 Designers en een set bijzonder sfeervolle vloerlampen van het Deense merk Cane-line.

Designstoel brengt recordbedrag op

Met de verkoop van Flemming Lassen ’s leunstoel ‘The Tired Man’ heeft een Scandinavisch veilinghuis een wereldrecord behaald. De designstoel was getaxeerd op een half miljoen Deense kronen (een kleine 70.000 euro), maar ging uiteindelijk onder de hamer voor bijna 1,42 miljoen kronen. Met de veilingkosten komt dat op bijna 250.000 euro! Door deze verkoop is ‘The Tired Man’ de duurste designer stoel die ooit in Denemarken verkocht is.

Flemming Lassen, de ontwerper, wilde dat iedereen die in ‘The Tired Man’ zit, zich voelt ‘als het jong van een ijsbeer, dat vastgehouden wordt door zijn moeder, middenin een ijskap’. De leunstoel is ontworpen in 1935 en wordt tegenwoordig gezien als een iconisch ontwerp. De stoel wordt vrijwel nooit op een veiling aangeboden, en dat zorgt ervoor dat de prijs flink opgedreven wordt.

Flemming Lassen 'The Tired Man'

Collectors item van Kosta Boda

Het glaswerk van het Zweedse design merk Kosta Bodastaat sowieso al op eenzame hoogte als het gaat om vakmanschap en creativiteit. Maar aan de top staan zonder twijfel de glazen uit de ‘Open Minds’ collectie. Ieder jaar brengt Kosta Boda één nieuw glas uit in deze serie. Dit glas is ieder jaar weer een collectors item voor verzamelaars wereldwijd.

De glazen variëren per jaar in kleur. Dit jaar heeft het Zweedse designlabel gekozen voor rood. Het glas van 2014 is ontworpen door Ulrica Hydman Valllien en kost 119 euro. Aangezien rood de kleur van de liefde is: geef het Open Minds glas cadeau aan iemand van wie je houdt!

Kosta Boda glas

Sneak Peek Cabinet van A2 Designers

De zusjes van A2 Designers staan bekend om hun speelse en jeugdige ontwerpen, gecombineerd met functionaliteit, creativiteit en innovatie. Dat design principe komt zeer duidelijk naar voren bij het Sneak Peek Cabinet. De onregelmatige openingen in het Sneak Peek Cabinet zorgen voor een speels patroon en laten een glimp van wat je er in opgeborgen hebt. Je kunt kiezen voor een kast in geschilderd hout, MDF, eiken of glas en een uitvoering met of zonder onderstel.

Het Sneak Peek Cabinet is een absolute blikvanger in je Scandinavische woonkamer, maar is helaas niet goedkoop. Bij diverse Scandinavische webwinkels koop je hem voor ongeveer 1.500 euro.

Sneak Peek Cabinet A2 Designers

‘Light up’ je woonkamer met Cane-line

De dagen worden korter en dus gaan de lampen in je huis weer vroeg aan. Ik ontdekte deze week een prachtige design lamp van het Deense label Cane-line. En dat is opmerkelijk, want ik wist niet beter of Cane-line maakte alleen hele mooie loungemeubels voor buiten.

Ik ben aangenaam verrast door het ontwerp en de van deze vloerlampen en het mooie licht dat ze verspreiden. Ze heten ‘Light Up’ en zijn te koop in een kleine versie van 117 cm en een grote versie van 150 cm. Deze staande lampen zijn een perfecte match voor de donkere hoek waar je gezellig licht wilt creëren. Prijs: ongeveer 375 euro voor de kleine en 450 euro voor de grote lamp.

Cane-line lamp

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen