Inspiratie

Deense design weken in Hamburg: 4 t/m 31 augustus 2014

Deense design week Hamburg 2014

In Scandinavië is de zomervakantie inmiddels ook begonnen. Veel merken kondigen hun vakantie aan en sluiten de komende weken hun (virtuele) deuren. Maar niet getreurd: er zijn nog genoeg manieren om inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld tijdens de Deense designweken in Hamburg, van 4 t/m 31 augustus 2014. Een aantal merken gebruikt deze periode om hun mooiste ontwerpen te showen.
Muuto bijvoorbeeld plaatste mooie foto’s van Mini Stacked, een opbergsysteem op maat. Marimekko’s nieuwste servies ‘Kukkuluuruu´ was voor een Amerikaanse webwinkel reden voor een glimlach.

4 t/m 31 augustus: Deense Design Weken in Hamburg

Ga je de komende weken op vakantie en ben je in de buurt van Hamburg? Breng dan een bezoekje aan de Deense Design Weken. In een van de bekendste gebouwen van Hamburg worden zowel design klassiekers als nieuwe ontwerpen van Deense designers getoond. Klein hoogtepuntje: op 23 augustus kun je live zien hoe de bekende Egg Chair van Arne Jacobsen (gemaakt door Fritz Hanzen) met de hand genaaid wordt.

Deense Design Weken Hamburg

Deense design merken in Hamburg – door Fritz Hansen

Creëer je eigen boekenkast met Muuto Stacked

Muuto liet afgelopen week op Facebook nog eens zien wat een mooi systeem Mini Stacked eigenlijk is. Met dit opbergsysteem kun je je mooiste accessoires en favoriete boeken laten zien op de manier die jij wilt. Je kunt Mini Stacked namelijk helemaal zelf samenstellen. Op de foto zie je wat er allemaal mogelijk is met Mini Stacked van Muuto.

Muuto Stacked kast

Vrolijk wakker worden met Marimekko Kukkuluuruu

Ik kwam een leuke tweet tegen van Finnstyle, een Amerikaanse webshop die Scandinavische design producten verkoopt. Finnstyle heeft onder andere Marimekko in de collectie: servies, glazen en andere accessoires. Uiteraard ontbreekt ook het nieuwste Marimekko servies niet: Kukkuluuruu. Hoe lief: in het Engels heet dit servies ook wel ‘Peekaboo’ :-).

Marimekko beddengoed

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen