Verlichting Winter

Deense design lampen

De juiste lamp creëert de juiste sfeer in huis. In een Scandinavisch interieur zijn Deense design lampen hier ideaal voor. Er zijn veel Deense merken die zich gespecialiseerd hebben in verlichting. Pandul, Lightyears en Louis Poulsen zijn hier goede voorbeelden van. Ook merken die zich primair op meubels of accessoires richten, maken er vaak lampen naast. Het Deense design merk &Tradition heeft bijvoorbeeld ook een uitgebreid assortiment lampen. Of je nu op zoek bent naar een lamp met een strakke uitstraling of naar verlichting met een warme sfeer; bij deze Deense designlabels vindt je altijd iets wat past bij jouw woonstijl!

Pandul design lampen

Voor Pandul begon het allemaal met de Vip-collectie en de Tip Top-collectie van Jørgen Gammelgaard. Later kwamen er ontwerpen bij van andere bekende Deense designers, zoals Hans Wegner en Erik Magnussen. Zo heeft Pandul een mooie collectie Deense design lampen opgebouwd.

Op de eerste foto zie je de Swing VIP tafellamp. Dit is een icoon binnen het Deense design en verkrijgbaar in zwart en wit. Op de tweede foto zie je de Tip Top hanglamp, verkrijgbaar in licht metallic, donker metallic en wit.Pandul vip tafellamppandul hanglamp tip top

Lightyears design lampen

Lightyears is een Deens design merk dat zich volledig toelegt op het maken van lampen. Er zijn designklassiekers, zoals de Caravaggio lamp (bovenste foto). Dit ontwerp wordt als hanglamp veel gebruikt in een stoere inrichting en is ook verkrijgbaar als wandlamp, bijvoorbeeld voor de slaapkamer of de studeerkamer.
Lightyears voegt ook regelmatig ontwerpen aan het assortiment toe, zoals de Mingus hanglamp (onderste foto).Lightyears tafellamp caravaggioMingus hanglampen van Lightyears

Louis Poulsen design lampen

Ik heb al eerder een blog geschreven over Louis Poulsen lampen. Ik vind de lampen van dit design merk zo mooi, dat ik er graag nóg een paar wil laten zien! Hieronder zie je foto’s van de Collage lamp en Circle lamp.Deense lampem van Louis PoulsenCircle hanglamp van Louis Poulsen

&Tradition design lampen

&Tradition is voornamelijk bekend van de design meubels en woonaccessoires. Dit bedrijf maakt ook verschillende mooie designlampen. Hieronder staan er twee afgebeeld. Op de eerste foto zie je de Light Forest lamp. Deze heeft een sterk industrieel gevoel. De tweede designlamp is Flower Pot, een lamp met een wat meer retro uitstraling.&tradition lampen Light Forest
Verner Panton Flowerpot tafellamp

Deense Design lampen kopen

Ben je geïnspireerd door dit blog en wil je een Deense design lamp kopen? Welkom bij de club van liefhebbers! Maar waar koop je deze verlichting? Als je zoekt via Google, dan kom je al snel uit op de website van lampen24.nl. Dit is de Nederlandse webwinkel van een Duits bedrijf.

Wil je meer keuze of zit de lamp van je dromen er niet bij? Dan moet je over de grens gaan kijken. Bijvoorbeeld bij de Finnish Design Shop. Deze webwinkel heeft designverlichting van vrijwel alle Scandinavische merken in het assortiment. Van vloerlamp tot tafellamp en van hanglamp tot muurverlichting: hier vind je het allemaal.

Meer inspiratie:

Lightyears kan je volgen op Facebook en Twitter. Louis Poulsen kun je volgen op FacebookTwitterPinterest en Instagram. &Tradition kun je volgen op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram.Ook handig: lees alle berichten in de categorie Verlichting op deze website.

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen