Meubels

De mooiste Deense vintage meubels uit de jaren ‘50

vintage meubels

In dit blog laat ik je een paar van de mooiste Deense vintage meubels uit de jaren ‘50 zien. Allemaal zijn ze ontworpen door Deense ontwerpers en verkocht over de hele wereld. De stijl van dit meubilair is onmiskenbaar Scandinavisch: strakke lijnen, hout en vakmanschap. Veel Deens meubilair uit de jaren ’50 wordt tegenwoordig voor veel geld verkocht aan liefhebbers van vintage design. Wil je vintage meubelen uit Scandinavië kopen? Onder ander op veilingsite eBay, Etsy en bij antiekwinkels kun je (met een beetje geluk) slagen.

Deense vintage meubels, een overzicht

De Deense ontwerper Kaare Klint begint in de jaren ‘20 met het ontwerpen van minimalistische meubels van hout. In zijn ontwerpen wordt de constructie van onder meer stoelen niet langer verstopt, maar juist geaccentueerd. Mensen mogen zien hoe het meubilair in elkaar zit. Strakke en pure lijnen zijn het uitgangspunt van ieder ontwerp, vaak gecombineerd met opvallende kleuren. De ontwerpstroming van strakke, houten meubels uit de jaren ‘40, ‘50 en ‘60 wordt ook wel ‘Deens Modern’ genoemd. Dit omdat de bekendste ontwerpen afkomstig zijn van Deense designers. Latere ontwerpers, zoals Arne Jacobsen en Hans Wegner, zetten de trend van Kaare Klint succesvol voort. Hun stoelen, sofa’s en banken zijn ook nu nog zeer populair onder liefhebbers van vintage Deens design.
Alvar Aalto Tank lounge stoel Alvar Aalto Tank lounge stoel, Artek, Finland uit de jaren 30.
Stoel Carl Axel Acking Stoel, ontworpen door Carl Axel Acking, Sweden, 1950s
Deense vintage design stoel Hans Olsen leunstoel van teak en eik, Denemarken, 1950s
Deens meubilair Schommelstoel teak van Georg Jensen Denemarken, 1958
Deense vintage stoelen Deense vintage stoelen, 1950s

Overzicht van beroemde vintage stoelen en meubels

Voor iedereen die houdt van vintage meubilair uit de jaren ’40, ’50 en ’60: hierbij een overzicht van de bekendste design meubels uit die tijd:
Deense vintage meubels

Meer invloedrijke Scandinavische ontwerpers

Zoals gezegd waren Scandinavische ontwerpers zeer invloedrijk tussen 1935 en 1965. En niet alleen als het om meubels gaat; ook op andere gebieden was design uit Scandinavië zeer succesvol:

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen