Inspiratie

De 5 beste Pinterest borden voor Scandinavisch design

pinterest

De beste manier om inspiratie op te doen voor je Scandinavische inrichting, is de kunst afkijken bij andere mensen. En waar kan dat anno 2014 beter dan op Pinterest? Het aanbod van Scandinavisch design, witte woonkamers en vintage meubels kan behoorlijk overweldigend zijn. Daarom heb ik de 5 beste Pinterest borden voor Scandinavisch design voor je op een rijtje gezet. Heb jij ook een mooi Pinterest bord gezien of gemaakt? Laat je reactie (+link) achter!

1. Scandinavisch design – Kate England

De oprichter van dit bord woont en werkt in Stockholm, Zweden en bevindt zich dus in het hart van waar het allemaal gebeurt. Haar Pinterest bord bevat maar liefst 910 pins. Kate laat ons meekijken naar de beste en mooiste vintage meubels van Scandinavische ontwerpers. Op haar Pinterest bord kun je ook veel inspiratie opdoen voor woonaccessoires (vazen, kussens, et cetera) en verlichting.

Scandinavisch design Pinterest

2. Scandinavische patronen – Martina Stadler

Dit Pinterest bord bevat afbeeldingen van bijzonder behang met een Scandinavisch patroon of geïnspireerd door Scandinavië. Veel van de getoonde producten komen van de website Pattern Design. De Oostenrijkse oprichter van dit bord, Martina Stadler, wil met haar pins en de foto’s de wereld meer kleur geven. En zeg nou zelf: met deze prachtige patronen is dat toch geen moeilijke keuze?

Scandinavisch design Pinterest

3. Scandinavische inrichting – Gemma Gough

De Britse Gemma Gough heeft meer dan 200 Pinterest pins verzameld van Scandinavische woonkamers, slaapkamers, keukens en andere ruimtes in huis. Een superhandig bord dus om inspiratie op te doen voor de inrichting van je huis in de Scandinavische woonstijl. Leuk om te zien dat het niet alleen maar wit en hout hoeft te zijn. Gemma’s Pinterest bord laat zien dat er nog veel meer mogelijk is.

Scandinavisch design Pinterest

4. Scandinavische meubels – Yvonne Kennedy

Op het Pinterest bord van Yvonne Kennedy kun je je hart ophalen als je van vintage meubels uit Denemarken, Zweden en Noorwegen houdt. Deze in Zweden woonachtige dame houdt van de eenvoud en uitstraling van Scandinavische design meubels. Van vintage tot modern: op haar bord (met meer dan 400 pins) vind je vrijwel alles wat er de afgelopen 60 jaar aan Scandinavische design meubels is ontworpen.

Scandinavisch design Pinterest

5. Scandinavische accessoires in zwart-wit

Een huis is pas echt af met de juiste accessoires. Dat moet ook de gedachte zijn geweest van de (anonieme) Finse bedenker van dit Pinterest bord. Met een voorliefde voor zwart, wit en zilver heeft deze pinner de mooiste Scandinavische woonaccessoires bij elkaar gezocht. Op dit bord vind je onder meer accessoires van bekende designmerken als HAY, Muuto, Northern Lighting, Marimekko en Iittala.

Scandinavisch design Pinterest

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen