Accessoires

Blikvangers: Scandinavische vazen en glaswerk

House Doctor vaas glas

Het zijn de kleine dingen die een Scandinavisch interieur ‘eigen’ maken (zodat je huis er niet uitziet als de binnenkant van een VT-Wonen tijdschrift). In dit blog laat ik je glazen, vazen en ander glaswerk in allerlei stijlen zien. Ter inspiratie voor je eigen, Scandinavische woonstijl. Kussens, planten en gordijnen zijn de meest bekende woonaccessoires om een huis aan te kleden. Maar weet je dat je met glazen, vazen en ander glaswerk ook eindeloos kunt combineren? Scandinavisch design merken zijn dol op glas. Het Zweedse merk Orrefors werkt samen met de wereldberoemde Karl Lagerfeld. En Marimekko verkoopt glas in alle kleuren van de regenboog.

Glas van Iittala

Iittala is een van de bekendste design merken ter wereld. Dit Finse merk staat vooral bekend om haar kleurrijke serviezen. Iittala maakt ook mooi glaswerk en vazen die een mooi middelpunt op tafel vormen. Vooral de Aalto vazen van Iitala zijn erg populair ontworpen door Alvar Aalto. De onregelmatige en ronde vorm geven de Aalto vazen een speels uiterlijk. Met de glazen doosjes uit de ‘Vitriini’ collectie kun je je mooiste herinnering, accessoires of sieraden laten zien aan de wereld. De doosjes hebben een gekleurde, glazen deksel en een houten, glazen of aluminium doosje. Alle Vitriini doosjes kun je naar hartenlust mixen en matchen. Is er een betere manier om je mooiste spullen te showen?
Iittala glas

Glas van Marimekko

Ook Marimekko is, net als Iittala, een Fins design merk. Marimekko is vooral bekend om het kleurrijke textiel dat ze maken. Marimekko heeft ook een uitgebreid assortiment aan kleurrijk glaswerk, zoals je op onderstaande foto kunt zien. Het aantal ontwerpen is beperkt, allemaal zijn ze wel in ontzettend veel kleuren te koop. Daar wordt je toch vrolijk van?!
Marimekko glas
Marimekko glaswerk

Glas en vazen van House Doctor

In tegenstelling tot Marimekko en Iittala zijn de ontwerpen House Doctor minder kleurrijk, maar zeker niet minder mooi! De vazen van House Doctor hebben een meer robuuste uitstraling. Het glaswerk voelt stevig aan en zal goed staan in een woning met een landelijke inrichting.De natuurlijke kleuren en het robuuste karakter van het glaswerk van House Doctor zorgen er voor dat ze minder de aandacht trekken. En dus meer een geheel vormen met een landelijk interieur.
House Doctor Vazen
Vazen House Doctor

Vazen van Orrefors

Glazen en vazen van Orrefors zijn van hoge kwaliteit. En dat mag ook wel, want Orrefors bestaat al sinds 1898. De designs van glazen en vazen van Orrefors zien er een stuk klassieker uit dan die van design merken als Iittala of House Doctor. Naast glaswerk maakt Orrefors ook vazen en glas van kristal. Deze zijn allemaal handgeblazen. Orrefors werkt samen met veel bekende ontwerpers, zoals Karl Lagerfeld.

Orrefors vaas

Volg Iittala, Marimekko, House Doctor en Orrefors

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen