Inspiratie

Binnenkijken bij Fritz Hansen Republic

Republic of Fritz Hansen

Vorige week opende Republic of Fritz Hansen haar nieuwste winkel in Mexico City. In de zonnige hoofdstad bevindt zich nu de eerste eigen winkel van Fritz Hansen. En uiteraard zie je er alle prachtige en iconische meubels van dit bekende Scandinavische designmerk: de Egg Chair, de Swan Chair, de strakke sofa Favn en de lichtvoetige Drop Chair. Ik kwam de foto’s van de ‘grand opening’ tegen op Facebook en vond ze de moeite van het delen waard. Enjoy!

Fritz Hansen meubels
Fritz Hansen meubels

Collectie Fritz Hansen

Op de foto hierboven zie je onder andere de Kaiser Idell vloerlamp, de Join salontafel, de Favn sofa en de Egg Chair in een stoere metallic uitvoering met lederen bekleding. Alle deze meubels samen, in combinatie met houten vloer en de lichte muren en accessoires, vormen wat mij betreft het schoolvoorbeeld van de Scandinavische woonstijl. Wel eentje waarvoor je een groot budget moet hebben, helaas…Fritz Hansen meubelsZoals je op de foto hierboven kunt zien, is de Swan van Arne Jacobsen ook verkrijgbaar als sofa. Deze uitvoering in paars past erg goed bij de warme houten vloer. Ik ben helemaal weg van het bijzettafeltje op dat ernaast staat, maar dat kan ik helaas niet terugvinden op de website van Republic op Fritz Hansen. Iemand enig idee hoe het heet?

Fritz Hansen meubels
Fritz Hansen meubels

Arne Jacobsen en Poul Kjaerholm bewaakt en hun iconische meubels en verlichting produceert. De meeste van deze meubels zijn in de jaren ’50 en ’60 bedacht, zijn ook nu nog mateloos populair. Republic of Fritz Hansen vertegenwoordigt ook een aantal nog levende ontwerpers, zoals Jaime Hayon. Hij is de bedenker van onder andere de Favn sofa.

Meer Scandinavische design meubels

Wil je meer lezen over Deense ontwerpers en hun meubels? Lees dan een van mijn andere blogs:

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen