Accessoires Badkamer

Badkamertextiel

Marimekko douchegordijn

Na het blog van vorige week over badkamer accessoires wil ik het deze week over badkamertextiel hebben. Ook badkamertextiel is namelijk een mooie manier om je badkamer een Scandinavische uitstraling te geven. Ook hierover is op internet genoeg inspiratie op te doen.Het aanbod is wel minder groot dan het aanbod van badkamer accessoires. Marimekko, als Finse textielproducent, heeft de meeste producten. Ook bekende Scandinavische design merken, zoals Ferm Living en Muuto hebben mooi badkamertextiel. Zelfs Vipp (bekend van de pedaalemmers) heeft mooie handdoeken in het assortiment, gemaakt van biologisch katoenen en bamboe.

Douchegordijn

Scandinavische douchegordijnen zijn er in de mooiste designs. Hieronder staan slechts een paar voorbeelden van mooie douchegordijnen. De eerste twee zijn van Marimekko en op de laatste foto zie je een douchegordijn van Ferm Living. Zelf vind ik die het mooist! Meer zien? Kijk op de Pinterest account van Ferm Living of op de uitgebreide website van Marimekko.
Scandinavisch badkamertextiel - Marimekko doucegordijn
Scandinavisch badkamertextiel - Marimekko douchegordijnScandinavisch badkamertextiel - Ferm Living douchegordijn

Badkamermat

Marimekko heeft badkamermatten te koop in het Pienet Kivet design. Dit design is een van de meest populaire designs van Marimekko en is afgeleid van het Kivet design van Maija Isola. Deze badmat is in veel verschillende kleuren te koop. Ook HAY heeft een mooi badmat in het assortiment, die zie je op de onderste foto.
Scandinavisch badkamertextiel - Marimekko badmatScandinavisch badkamertextiel - HAY badmat

Handdoeken

Als het gaat om badkamertextiel, dan kun je natuurlijk niet om handdoeken heen. De handdoeken van Vipp zijn volledig gemaakt van biologische grondstoffen. Naast biologisch zijn de handdoeken van Vipp ook nog eens heerlijk zacht. Op de tweede foto zie je een voorbeeld van handdoeken van Marimekko. Deze zijn in heel veel verschillende prints te koop. De laatste foto is van een set HAY handdoeken. De handdoeken van HAY zijn ontworpen door het designduo Scholten & Baijings.
Scandinavisch badkamertextiel - Vipp handdoekenScandinavisch badkamertextiel - Marimekko handdoeken

Scandinavisch badkamertextiel - HAY handdoeken

Meer inspiratie

Voor meer inspiratie kun je ook de andere blogs over Scandinavische badkamers lezen of volg de hierboven genoemde merken:

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen