Inspiratie Zomer

Arne Jacobsen in een modern interieur

arne jacobsen stoel grand prix

Arne Jacobsen is een van de grondleggers van moderne Deense meubels. Zijn ontwerpen zien er altijd minimalistisch, elegant en functioneel uit. Ze zijn tijdloos en passen daarom ook nu nog prima in je interieur. Ik heb de mooiste foto’s van Arne Jacobsen designstoelen in een modern interieur voor je verzameld. Ben je geen liefhebber van de Scandinavische look? Ook dan is een designstoel van de Deense ontwerper een prima keuze.

Grand Prix Chair

Veel stoelen van Arne Jacobsen worden nog steeds gemaakt. Je kunt ze kopen bij de betere meubelzaak of bij online shops. Op de eerste foto zie je vintage Grand Prix designstoelen. Zoek je deze stoel, maar wil je liever een vintage exemplaar dan een nieuwe designstoel? Neem dan een kijkje op Ebay, Marktplaats of bij veilinghuizen. Bij veel veilinghuizen kun je tegenwoordig ook online meebieden. Dit soort stoelen komt echter niet vaak voorbij, dus je moet wel een beetje geduld (en geluk) hebben.Arne Jacobsen Grand PrixArne Jacobsen Grand PrixArne Jacobsen Grand Prix

Egg Chair

De Egg Chair van Arne Jacobsen is waarschijnlijk de favoriete design draaistoel van menig old school superschurk. Ook in een modern interieur kun je oefenen met het strelen van je kat, terwijl je kwaadaardig om je as draait op deze design klassieker, zoals de foto’s hieronder bewijzen.
Arne Jacobsen Swan ChairArne Jacobsen Swan ChairArne Jacobsen Swan Chair

Swan Chair

De Swan Chair is al een icoon sinds zijn (haar?) geboorte in 1958. Geen rechte lijnen, maar alleen ronde vormen: een unicum voor die tijd. Ook deze stoel wordt nog steeds geproduceerd; je kunt de Swan Chair kopen in een lederen of stoffen variant, en in vrijwel elke kleur.
Arne Jacobsen Swan ChairArne Jacobsen Swan ChairArne Jacobsen Swan Chair

Ant Chair

Arne Jacobsen heeft de Ant Chair ontworpen als een lichte en stapelbare designstoel. De originele Ant Chair heeft drie plastic poten en een zitting gemaakt van gelamineerd fineerhout. Tegenwoordig is het onderstel gemaakt van staal en kun je ook een stoel kopen met vier poten.Arne Jacobsen Ant ChairArne Jacobsen Ant ChairArne Jacobsen Ant Chair

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen