Accessoires Pasen

Scandinavische accessoires voor Pasen

GreenGate Pasen

In de meeste Scandinavische landen is Pasen een belangrijk feest. De terugkeer van de lente en het licht is een belangrijk moment. Daarom hebben veel Scandinavische design merken leuke accessoires voor Pasen. Vooral paaseieren als versiering zijn in Scandinavië erg populair. Royal Copenhagen maakt ieder jaar een speciale collectie van porseleinen paaseieren. Ook het Finse merk Aarikka en het Deense GreenGate verkopen leuke paaseieren. Daarnaast is alles met daarop konijnen en vogeltjes erg populair. Zelf vind ik de konijntjes van Kosta Boda, ontworpen door Ludvig Löfgren, echt prachtig.

 

Accessoires voor Pasen van Kosta Boda

Ludvig Löfgren heeft voor Kosta Boda hele leuke konijntjes gemaakt. Helaas was dit een limited edition en heb ik deze vrolijke accessoires nog nergens te koop gezien. Toch wilde ik ze jullie niet onthouden, want ze zijn echt too cute! Kosta Boda heeft ook veel kleurrijk glaswerk in het assortiment (zie tweede foto hieronder). Ook dat doet het erg goed met Pasen.

Accessoires voor Pasen van Kosta BodaAccessoires voor Pasen van Kosta Boda

Accessoires voor Pasen van GreenGate

De kleuren die het Deense label GreenGate in haar zomercollectie gebruikt, zijn zeer geschikt voor Pasen en de paastafel. Daarnaast maakt GreenGate ook speciale accessoires voor Pasen, zoals de bekende paaseieren en kaarsen in de vorm van konijntjes. Hieronder zie je een paar mooie voorbeelden van paasaccessoires door GreenGate.

Accessoires voor Pasen van GreenGate

Accessoires voor Pasen van Royal Copenhagen

Dit blog is natuurlijk niet compleet zonder de paasaccessoires van Royal Copenhagen! Ook vorig jaar was ik al groot fan van dit Scandinavische merk. Royal Copenhagen maakt ieder jaar een speciale collectie voor Pasen. Het meest opvallend daarin zijn de porseleinen paaseieren, tevens een geliefd verzamelobject. Hieronder zie je twee voorbeelden van de paaseieren van Royal Copenhagen. Welke zijn jouw favoriet?

Accessoires voor Pasen van Royal CopenhagenAccessoires voor Pasen van Royal Copenhagen

Meer inspiratie

Nog meer merken zie je in mijn blog ‘Een Scandinavische paastafel met Iittala, Greengate en Månses Design‘.

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen