Inspiratie

7 voorbeelden van een Scandinavisch interieur met een houten vloer

houten vloer

 

Vanaf deze week zal ik af en toe een fotoblog publiceren over de Scandinavische woonstijl. Hierin zie je inspirerende foto’s van mooie Scandinavische interieurs met een houten vloer. Als er één werelddeel is waar men interieur styling tot een kunst heeft verheven, dan is het Scandinavië. De rest van de wereld haalt al decennialang inspiratie uit Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland. Een nieuw interieur begint met een vloer. Zelf houd ik het meeste van een houten vloer zonder wash of andere zichtbare coating. De vloer heeft dan een warme houtkleur.

Houten vloer inspiratie

De inspiratie voor dit fotoblog komt van mijn favoriete Pinterest borden en uit blogs van Scandinavische stylisten én andere liefhebbers van de Scandinavische woonstijl. Heb je zelf een foto die je graag wil delen? Bijvoorbeeld van de houten vloer van jouw dromen? Of de vloer die je thuis hebt en iedere dag verliefd naar kijkt? Deel jouw foto dan via de comments onder dit fotoblog!

Een houten vloer kiezen

De vloer is de basis van ieder interieur. Je start het ontwerp van je woonkamer (of iedere andere ruimte die je gaat inrichten) dan ook vaak met het kiezen van een vloer. In het geval van een Scandinavisch interieur is er natuurlijk maar één optie: echt hout. De meeste houten vloeren zijn gemaakt van eiken. Maar er zijn ook vloeren van andere houtsoorten te koop. Let er in ieder geval op dat het hout duurzaam verkregen is. Laat je budget geen authentieke vloer van hout toe? Tegenwoordig is er ook mooi laminaat of novilon te koop met de uitstraling van een houten vloer.

houten vloerhouten vloerhouten vloerhouten vloerhouten vloerhouten vloerhouten vloer

Je huis verder inrichten

Goed, de houten vloer ligt er. Nu de rest nog. Vanzelfsprekend wil je de Scandinavische look ook in de rest van je inrichting doorvoeren. Maar hoe? Klik op een van de onderstaande linkjes voor meer inspiratie over:

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen