Inspiratie

5 Scandinavische woonkamers om van te houden

Scandinavische woonkamer

De Scandinavische woonstijl is een populairste woonstijlen van dit moment. En dat is niet gek in deze drukke tijden, want de Scandinavische stijl wordt vaak geassocieerd met licht, rustig en strak. En dat alles met gedecoreerd met mooie meubels en oogstrelende vloeren, gemaakt van hout. Liefhebbers van Scandinavisch design roemen de pure lijnen, de eenvoud in vormen en lijnen en natuurlijk het vele licht. Wil je zelf ook een Scandinavische woonkamer ontwerpen? Lees dan verder voor wat inspiratievoorbeelden van mooie Scandinavische woonkamers, met foto!

Wit en zwart

Een Scandinavische woonkamer bevat veel wit, zwart en hout. Met behulp van deze drie design elementen geef je in een handomdraai een Scandinavische look en feel aan je woonkamer. De kleur wit (en andere lichte kleuren, zo streng ben ik ook weer niet) komt meestal op de muren, het plafond en de vloer. Het zwarte element kan komen van accessoires, zoals kussens, de verlichting of foto´s.
Scandinavische woonkamer

Scandinavische woonkamer, een vleugje hout

Hout geeft een Scandinavische woonkamer een stoere, maar toch gezellige uitstraling. Hout wordt meestal gebruikt op de vloer. De meeste stoere eettafels en – stoelen zijn ook gemaakt van hout. Het hout wordt zo min mogelijk bewerkt. Zo blijft het puur en laat het de natuurlijke schoonheid zien, met de bijbehorende butsen, putjes en nerven.
Scandinavische woonkamer

En er was licht

Verlichting is een apart (en groot) hoofdstuk in het Scandinavische boek van woonstijlen. Natuurlijk licht naar binnen laten en vasthouden is een belangrijke tip. Dus geen gordijnen in een Scandinavische woonkamer! Maar als het dan ’s avonds donker wordt, dan mag de verlichting gezien worden. De lampen in de woonkamer zijn als het mantra van Scandinavisch design: strak, simpel en minimalistisch.
Scandinavische woonkamer

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen